Följ oss via sociala medier

Nyheter

Europaparlamentariker Jörgen Warborn söker praktikant

Vi söker en praktikant som vill vara med och göra skillnad och driva moderat politik till Jörgen Warborns kontor i Europaparlamentet i Bryssel under vårterminen 2021.

I Europaparlamentets handelsutskott arbetar Jörgen för mer frihandel och mindre protektionism genom fler frihandelsavtal, färre skadliga handelstullar och för att skapa bättre förutsättningar för svenska och europeiska företag. I transportutskottet arbetar Jörgen för att utveckla smidiga, stabila och gröna transportsystem för företag och människor. Jörgen driver även på för att strama åt EU:s budget och en omställning mot investeringar som bygger långsiktig konkurrenskraft i Europaparlamentets budgetutskott. Jörgen sitter också i det nyligen tillsatta specialutskottet för Artificiell Intelligens som under ett år ska studera utvecklingen av AI och föreslå en handlingsplan för EU.

Som praktikant kommer du att få hjälpa till med politiskt och administrativt arbete såsom att bevaka utskottsärenden, ta fram faktaunderlag, bevaka media, hantera inkommande mail, boka möten, ta hand om besöksgrupper, skriva debattartiklar, och bevaka andra politiska frågor. Du är en del av Jörgens stab men kommer också att arbeta med det moderata kansliets andra ledamöter och medarbetare.

Du som söker har en påbörjad eller slutförd universitets- eller högskoleexamen och ett stort intresse för politik och Europasamarbetet. Arbetstempot på Moderaternas kansli i Europaparlamentet är högt med långa dagar och tidvis hög arbetsbelastning. Det ställs därför krav på att du är en god problemlösare, flexibel, noggrann, självständig, prestigelös, samarbetar bra med andra och uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska och svenska. Du behöver inte kunna allt, men vara villig att lära dig, jobba hårt och ha roligt när du gör det. Erfarenhet av politiskt arbete och engagemang i Moderaterna eller närstående organisationer är meriterande men inget krav. Däremot förutsätter vi att du delar Moderaternas värderingar.

Om praktikplatsen och ansökan

Praktikplatsen är betald och avser perioden 18 januari 2021 – 16 juli 2021.

Mejla din ansökan i form av ett introduktionsbrev och CV till Moderaternas kanslichef Jonathan Lundell, jonathan.lundell@europarl.europa.eu senast den 1 november. Uppge ”Praktikansökan Jörgen Warborn” i titelraden. Om du har några frågor kring praktikplatsen, vänligen kontakta Jonathan Lundell via e-post eller på telefonnummer +32 2 28 43253.

You may also like
Sänkt skatt på jobb och företagande
Du ska kunna lita på kollektivtrafiken
Det ska alltid löna sig att jobba
Du ska kunna bo där du vill oavsett vad du jobbar med