Följ oss via sociala medier

Hallands motionskväll (digitalt)

Hallands motionskväll (digitalt)

Hallands motionskväll (digitalt)

När

15/09/2021    
18:00 - 20:00

Event Type

Skriv motioner till riksdagen!

Hallands moderata riksdagsledamöter Ulrika Jörgensen, Lars Püss och Helena Antoni bjuder in till en motionskväll den 15 september kl. 18.00 (digitalt). Varje år har riksdagsledamöterna möjlighet att skriva enskilda motioner till riksdagen. Dessa ska vara utanför de utskotten ledamöterna sitter i men kan utöver detta handla om vad som helst. Ulrika, Lars och Helena brukar varje år även skicka en gemensamma motioner för Halland, s k ”bänkmotioner”.

Hur går det till?

Skicka in motionerna senast den 8 september till halland@moderaterna.se Innan evenemanget kommer handlingar att skickas ut med behandlade förslag. Handlingarna kommer att innehålla motionerna och riksdagsledamöternas svar. Detta blir grunden för diskussionerna.

Detta evenemang bör ses som en ”mini-stämma” och är ett bra tillfälle att pröva idéer och öva retoriken i ett vänligt sammanhang.

Diskussionen/debatten inleds med ledamöternas svar. Därefter får motionären möjlighet att presentera sin motion och motivera varför denna bör skickas in i riksdagen. Efter detta öppnar vi upp för allmän diskussion/debatt, precis som när vi behandlar förslag på stämmor och årsmöten.

Motionerna bör innehålla

1. En problembeskrivning
2. Förklaring till lösningen
3. Att-sats ”Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att (fyll i med förslag) och tillkännager detta för regeringen.”

Exempelmotion: https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/opinionsbildande-myndigheter-och-statliga-bolag_H8023014

Förslag som inte innehåller dessa komponenter kommer ej att behandlas. Motionerna bör vara välgenomtänkta och redo att debatteras i forumet.

Anmälan

Anmälan till motionsskrivarkvällen senast den 8 september görs genom formuläret på https://moderaterna.info/m_apps/event/?eventkod=1487-50

Välkommen!