Följ oss via sociala medier

Om oss

Moderata värderingar

Sverige ska präglas av företagsamhet, jämlikhet och social rörlighet där varje ny generation får en chans att forma sitt eget liv, inte bara följa i sina föräldrars fotspår.

Människan är utgångspunkten för nya Moderaternas politik. Våra värderingar kommer ur vår människosyn. Människan besitter en inre förmåga att utvecklas och bara genom frihet kan denna förmåga komma till sin rätt. Därför är frihet vårt viktigaste värde. Med friheten kommer rätten att få vara sig själv, ansvaret för sina egna val och kravet att respektera andra människors sätt att vara.

Halland

Moderaterna i Halland består av 11 föreningar. Förbundet bildades hösten 1909. Det finns även MUF-föreningar samt nätverk för Moderatkvinnorna, Moderata Seniorer och Öppna Moderater.

Historia

Moderaterna går tillbaka ända till början på 1900-talet. Då hette vi Allmänna Valmansförbundet och styrdes av Arvid Lindman. Sedan dess har vi genomgått ett antal förändringar till att bli det parti vi är i dag. Läs mer om vår partihistorik.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss och vårt arbete? Under fliken ”Politik” i huvudmenyn kan du läsa mer om vår politik och ladda ner våra politiska program.

Är du intresserad av vad som händer inom Moderaterna i Halland? Besök gärna våra föreningars Facebooksidor.